DOELSTELLINGEN EN WERKWIJZE

Vanuit een huiskamer is dit particuliere initiatief gestart met het kleinschalig ondersteunen van mensen rond de armoedegrens en dan voornamelijk met kleding, voedsel, klein huisraad en aanverwante artikelen. Het aantal leden breidde zich echter snel uit en door deze groei, alsmede de uitbreiding van het initiatief met allerlei activiteiten, moest er op zoek worden gegaan naar een waar ‘bedrijfspand’.

Met hulp van de toenmalige gemeente Geldermalsen werd in de zomer van 2016 een pand aan de Rijnstraat betrokken. Dat riep om de oprichting van een stichting zodat de droom van beide oprichtsters, Marion Mulder en Denise Bloemsma, nog beter verwezenlijkt kon worden

Het ondersteunen, in de ruimste zin van het woord, van mensen / gezinnen die rond de armoedegrens leven

Door de vele donaties van spullen zijn wij gedeeltelijk in staat deze doelstelling te verwezenlijken.

In het pand aan de D.J. van Wijkstraat 9 in Geldermalsen kan onze doelgroep terecht voor hulp in de eerste levensbehoeften, zoals kleding, klein huisraad, brood op zaterdag, noodvoedselpakketten en andere zaken.

In ons pand verzamelen we alle goederendonaties, sorteren we ze en delen ze gratis uit aan diegenen die hiervoor in aanmerking komen. Zo ondersteunen we zo’n 600 mensen / gezinnen in West Betuwe en omgeving.

Daar onze doelgroep vaak niet over de mogelijkheid beschikt om daadwerkelijk naar ons pand te komen, worden veel goederen geplaatst op besloten ‘regionale’ Facebookpagina’s van de stichting. Zo kunnen ‘leden’ van de groepen reageren op de goederen en wij zorgen ervoor dat deze naar de regionale ophaalpunten worden gebracht, alwaar ze opgehaald kunnen worden.

Momenteel hebben we, naast Geldermalsen, ophaalpunten in:
Alphen, Haaften, Hellouw, Herwijnen, Kerkdriel, Maurik, Nieuwegein en Tiel.

Veel van de mensen die wij ondersteunen kennen we persoonlijk. Op voorhand moeten mensen het aannemelijk maken dat zij tot onze doelgroep behoren, alvorens zij lid kunnen worden van een Facebookpagina of gebruik kunnen maken van onze andere activiteiten.

Postadres

Stichting Help Elkaar
Van Houtenstraat 10
4191 HN Geldermalsen

Bezoekadres

D.J. van Wijkstraat 9
4191 NC Geldermalsen

Telefonisch contact

Vz. Marion Mulder +31 (6) 43986608

Copyright © 2021 Stichting Help Elkaar